Živá magnéziová sůl

Odkud pochází a kde ji objevili

Živá magnéziová sůl byla objevena ve velkých hloubkách (více než 2000 m pod zemí) při průzkumných vrtech v Ruské federaci. Její neobyčejné složení, hlavně s ohledem na množství magnesia Mg (hořčíku), ale i jiných minerálů, ji přímo předurčuje na léčení nebo jako podpůrný léčebný prostředek.

Jaké problémy vám pomůže vyřešit


Živou sůl doporučujeme využívat hlavně při kožních, revmatických a zánětlivých problémech: • kožní onemocnění (psoriáza, chronické ekzémy, akné, ichtyóza (nezánětlivé genetické onemocnění kůže) • revmatizmu a artritidě (Běchtěrevova choroba, osteoporóza) • cévních a nervových problémech (neurastenie) • pomáhá ženám v klimakteriu • srdečně–cévních onemocněních (ateroskleróza, hypertonie) • pomáhá léčit ženské pohlavní orgány (záněty, hormonální poruchy) • stomatologická onemocnění (záněty ústní dutiny, paradentóza)

Její působení na organismus: Optimální složení minerálů v této soli pomáhá buňkám zlepšit látkovou výměnu a přispívá k jejich regeneraci. Obsažené minerály odstraňují z pokožky škodliviny. Mají antialergický, dezinfekční a vysušující účinek. Dominantou je hořčík Mg(magnezium), který má nezastupitelnou úlohu v životě organismu.

Reguluje srdeční činnost a svalové kontrakce, chrání nervy, je známý jako protistresový iont, pomáhá tělu využívat vitamíny C a E a zabraňuje ukládání vápníku v ledvinách a žlučníku.

Typickými příznaky nedostatku hořčíku jsou křeče v lýtkách a stehnech, tupá bolest hlavy, závratě a pokles koncentrace.

V mnohých případech se přidává srdeční arytmie, žaludeční křeče, nevolnost a zvracení. Pokud máte také kožní problémy, tak splňujete všechny důvody pro urychlený zvýšený přísun hořčíku.

JAK ŽIVOU MAGNÉZIVOU SŮL POUŽÍVAT

Živou magnéziovou sůl je možné používat ve formě koupele (hořečnatá koupel s přísadou hořčíku) nebo jako nasycený roztok. Ve formě koupele sůl používáme tak, že ji ve vaně rozpustíme, přičemž máme na zřeteli koncentraci a množství vody – čím víc vody, tím větší množství Živé soli. Obecně platí, že na jednu vanu vody (cca 60 litrů vody) přidáme asi 250 g živé magnéziové soli.

Teplota vody by měla být 38° – 45°C. Doporučujeme ponořit zejména bolestivé části těla. Pokud je ve vaně prostor k pohybu, doporučujeme jej využít. Délka koupele: od 15 do 25 minut. Při pobytu ve vodě nad 25 minut dochází k vyluhování látek s hygroskopickými vlastnostmi a pokožka ztrácí schopnost vázat vodu.


Po ukončení koupele nepoužívejte mýdlo, ani šampóny. Minerály samy dostatečně odstraní nadbytečné tuky a špínu. Opláchněte tělo čistou vodou a ještě asi hodinu zůstaňte zabaleni v teple, čímž se zvýší účinek živé soli.


V případě, že máte bolestivou pouze část těla, kterou potřebujete přeléčit, udělejte si koncentrovanější roztok (do 500 g živé soli vlijte cca 2 l vody), namočte do roztoku gázu nebo vatu a tento obklad si přikládejte na postižené místo.

Všeobecně se doporučuje používat živou sůl ve formě koupele 2-3x týdně po dobu 2 – 4 týdnů.
Ani několikanásobné překročení denního limitu (cca 300 mg) hořčíku zdravému člověku neuškodí, protože nadbytečné množství se automaticky z těla vyloučí.

Doporučujeme vám magneziovou kůru, která probíhá formou koupele, po dobu 4 týdnů

  1. týden – 3 x týdně - 500g/koupel
  2. týden – 3 x týdně - 500g/koupel
  3. týden – 2 x týdně - 500g/koupel
  4. týden – 2 x týdně - 500g/koupel   -  na tuto magnéziovou kůru je třeba 5kg magnéziové soli.

A nezapomeňte: vodu z vany můžete klidně používat na zalévání květin v bytě! Budete mile překvapeni už po dvou týdnech! Živou magneziovou sůl dodáváme v balení: 500g, 1,5kg, 5kg, 25kg, 1000 kg

 

Základní chemické složení:

MgCl2 .……...427 g/l

Na ……….1205 mg/l

K ……..…...677 mg/l

Mg …………..109 g/l

Bromidy.....8282 mg/l

Ca ……...…199 mg/l

Chloridy....….320 G/l

B …………...65 mg/l

Cr ….…..…..7,1 mg/l

http://www.velba.cz/ziva-magneziova-sul/ziva-magneziova-sul/