Zásadní rozdíly v soli z Mrtvého moře

 

Jaké jsou rozdíly v soli z Mrtvého moře a proč se vyrábí různé druhy?

 

Středem mrtvého moře vede státní hranice států Izrael a Jordánsko. V Izraeli je těžba soli z Mrtvého moře výhradně v rukou státu, který uzavírá s vybranými obchodníky kontrakty na odběry soli, bahna a vody. Není pravdou, že by každý mohl s tímto nerostným pokladem nakládat.  Izraelci si pečlivě vybírají, komu a jakou sůl prodají. Sůl z mrtvého moře se zpracovává v několika výrobních závodech a zpracovává se na různé účely, potravinářství, chemický průmysl, kosmetický průmysl, hnojiva atd. Pro většinu zákazníků je nejdůležitější nápis na obale „Sůl z Mrtvého moře“ nebo ještě lépe „100% pravá sůl z Mrtvého moře“.  Pravdou je, že odtud pochází a tudíž spotřebitel klamán není. Nyní se podívejme na rozdíly v soli z Mrtvého moře.

SŮL Z MRTVÉHO MOŘE - POTRAVINÁŘSKÁ

Tato sůl obsahuje max 1% minerálů z Mrtvého moře a 99% tvoří NaCl – tedy kuchyňská sůl. Velice dobrá je na kuchyňskou úpravu masa a při vaření.  Je vyrobena speciálně pro potravinářství a charakterizuje ji nízký obsah minerálů. I s touto solí se však běžně setkáváme na všech světových trzích jako s koupelovou solí.

PŘÍRODNÍ SŮL Z MRTVÉHO MOŘE (solární sůl, natural, natur atd.)

Z Mrtvého moře je čerpána voda, která se v bahnitých lagunách nechá odpařit pomocí slunce. Následně se odpařuje až na kašovitou hmotu, která obsahuje mnoho bahna a písku. Tato kaše obsahuje obyčejně kolem 30%  a více NaCl. Její vlhkost se pohybuje kolem 30-50%. Tato sůl Je již vhodná pro koupele, zábaly a obklady a v žádném případě ji nelze konzumovat.  Přírodní sůl se nejčastěji balí do prodyšných pytlů, aby ještě před naložením vyteklo co nejvíce vody.

Minerální sůl z Mrtvého moře Velba – Premium Quality (produkt který zakoupíte u nás)

Zpracovává se strojově ve výrobním závodu v Izraeli.  V průběhu výroby je dbáno na odstranění všech nečistot, Je vystavena vysokému tlaku a řízené krystalizaci na požadovanou velikost.  Vlhkost finálního výrobku nesmí překročit 0,3% a obsah NaCl nesmí překročit 8%. Výroba je nastavena na obsah 5,5% NaCl. Protože tato sůl obsahuje velmi vysoké procento minerálů s dominantním hořčíkem, který váže vzdušnou vlhkost. Toto je minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality balena do neprodyšných obalů. Balení o velikosti 25kg jsou pak důkladně zabalena na paletě do dalších vrstev fólie. Prémiová sůl je jasným favoritem při použití jak v kosmetice, tak pro „léčebné účely“.

Minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality působí příznivě při regeneraci pokožky, dodává ji pružnost a hebkost. Koupel v této soli výrazně napomáhá snížením svalového napětí a odstraňováním stresu. Pokožka je vyživována minerály. Tento výrobek má výborné výsledky při kožních onemocněních jako je ekzém, lupénka či akné. Zejména z těchto důvodů navštěvuje Mrtvé moře každý rok ohromné množství turistů, kde využívají působení soli, slunce a bahna k ozdravným pobytům.  Rozhodněte se využít účinků soli z Mrtvého moře a vyberte si prémiovou kvalitu.  Vybírejte Minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality od naší firmy. V našem případě platí, prémiová kvalita za skvělou cenu.

Proč nenabízíME sůl pod značkou (VELBA) v marketech?

Našim cílem je dodávat na trh zboží v co největší kvalitě a za co nejlepší ceny. Museli bychom zvýšit cenu o více jak 70%, zaplatit zalistování výrobků, měsíční, pololetní a roční obratové bonusy, marketingové akce a hlavně vysokou marži obchodním řetězcům.  Specializujeme se na koncové odběratele a zpracováváme sůl do vlastních i konkurenčních kosmetických výrobků. Jako své poslání vnímáme přinést zákazníkovi kvalitní zboží za dobré ceny. Proto jsme v uplynulých dvou letech vybudovali vlastní výrobní závod, ve kterém pro Vás balíme Minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality i další výrobky.

 Drobné srovnání jednotlivých druhů solí z Mrtvého moře

Potravinářská sůl

Sůl přírodní, solární, slunečná

Minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality

min. 99% NaCl

minerály max. 1%

 

 

vlhkost max. 1%

55% NaCl

42% zkrystalizovaná voda

3% minerálů

 

vlhkost 30 – 50%

5,5% NaCl

36,4% zkrystalizovaná voda

58,1% minerály (MgCl2, KCl-, CaCl2, Br, SO4, nerozpustné látky)

vlhkost max. 0,3%

 Proč si vybrat Minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality?

Obsahuje vysoký podíl minerálních látek.

NaCl – chlorid sodný (kuchyňskou sůl) obsahuje pouze z 5,5%.

Neplatíte za vodu, díky velmi nízké vlhkosti.

Kupujete ji od prověřeného dodavatele, který se již více jak 8 let specializuje na soli.

Daniel Obdržálek – Velba, není pouze dovozcem, ale je výrobcem kosmetiky, který je pod přísným dohledem dozorových orgánů ČR a splňuje všechny náročné podmínky pro výrobce.

V jakém balení je možné sůl koupit?

Minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality balíme pod naši obchodní značku Velba a nabízíme ji jak v malospotřebitelských baleních 500g – 5kg, tak v baleních 25kg, přímo dodávaných od výrobce z Izraele.
Balení 5 kg je určeno na měsíční kůru, 25 kg balení na dávkování ve větších vanách.

 

Jak používat minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality jako kosmetický prostředek?

Do vany (asi 100 l vody) nasypte 150 - 250g soli, rozpusťte ve vodě teplé cca 37-45oC, ponořte se do vany
a relaxujte
. Ve vodě nezůstávejte déle než 15 - 20 minut. Po koupeli se opláchněte vlažnou vodou.

Nepoužívejte mýdlo. Relaxujte dalších 10-15 minut v teple pod přikrývkou.

Jak používat minerální sůl z Mrtvého moře Premium Quality jako „léčivý prostředek“?

Do vany (asi 100 l vody) nasypte 250 – 500g soli a rozpusťte ve vodě teplé cca 37-45oC.
Ponořte se do vany a relaxujte. Ve vodě nezůstávejte déle než 15 - 20 minut. Po koupeli se opláchněte vlažnou vodou. Nepoužívejte mýdlo.

Relaxujte dalších 10-15 minut v teple.

Při lokálním použití rozpusťte sůl v menším množství vody. Zachovejte výše uvedený nebo mírně vyšší poměr soli
a vody.

Namočeným tamponem či žínkou aplikujte na určená místa.

 Nyní si můžete vybrat správnou velikost balení minerální soli z Mrtvého moře.

Nyní si můžete vybrat správnou velikost balení minerální soli z Mrtvého moře.

http://www.velba.cz/sul-z-mrtveho-more-mineralni/